SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Färjestadens GoIF
Fotboll
P08

Välkommen till Färjestadens GoIF, U-trupp 2

U-trupp 2 består av killar födda -08 och -09.

Vi kommer under säsongen att spela matcher i både 11- och 9-manna. 

 

Vi tränar just nu på konstgräsplan i Färjestaden, måndagar 1730-1900, onsdagar 1730-1900 och söndagar oftast 1700-1830 (håll koll i kalendern). 

 

/Ledarna

Fgoif-Nybro 14 maj P08Sö2
2023-05-15 08:15

Årets finast dag och vi får tillbringa den på Tallis!

 

Första halvleken är en av de bästa hittills, tryggt försvarsspel, rörliga spelare och en kombination av kortare och ibland lite längre bollar. 3-5-2 sitter som ett smäck, eftersom mittfältet tar alla försök till uppspel från Nybro och backlinjen faller fint (gummiband) och yttermitt tar sitt defensiva ansvar och även offensiva med bredd i spelet.

 

Mycket snack och push från hemmalaget gör att vi äger boll och initiativ. Ett bra avslut från 15 meter (Wilmont) rakt utanför straffområdet. Lågt och pressat vid stolpen gör att vi kan gå in i paus 1-0.

 

I andra halvlek får Nybro mer grepp om matchen och kan gå till 1-1 och 1-2 sedan man tillåts att spela upp och vända upp i sitt mittfält och lägga bollar i mitten på rörliga forwards. Där slutar vi pressa i rygg, samarbeta, släppa bollen och en viss trötthet verkar drabba många spelare. Som följd kommer en del interna klagomål som inte gynnar laget! Nybro löser det med en kille som städar där bak, en spelfördelare som inte tas bort och minst två killar på topp som hela tiden söker löpningar mellan mittförsvaret.

 

Spelar böljar fram och tillbaka och på en av chanserna när vi sätter en bra boll i djupet får Nils vittring och kan gå igenom och lägga snyggt in 2-2. Ändå rättvist som slutresultat.

 

 

 

 

 

 

Pukeberg - Färjestaden P08U2 Fredag 5 maj
2023-05-08 11:50

 

Fin kväll i Nybro med bra förutsättningar, dock lite guppig plan med aningen högt gräs. Vi ställer upp med en stor trupp med en inlånad 07-målvakt (Jasmin) och en P10 (Niklas). 

 

Ganska tidigt får Puke in ett par bollar som inte riktigt studsar vår väg, de agerar dock väldigt kraftfullt i vårt straffområde och med flera spelare runtomkring golden zone lyckas vi inte försvara oss.

 

Vi har dock ett par målchanser där vi rullar upp fint med få tillslag men deras målvakt är bra på höga bollar och kan styra undan. Tyvärr förvaltar vi inte alls ett par fina frisparkar.

 

I paus tänker vi 0-0 och är hungriga på att städa upp. Lite positionsbyten ska vi kunna hantera och vi har stundtals lite mer tryck mot Puke. Simon agerar väldigt uppoffrande och tar in bollen i deras straffområde så vi kan rulla in vårt enda mål denna matchen. Dock får han en ful stämpling av målvakten som tack.

 

6-1 kan matchen summeras till efter 90!? minuter. Ett hårt spel som inte passar oss, men flera fina spelkombinationer och passningstrianglar som vi tar med oss. Vi ska komma ihåg att hälften av laget är ett år mindre och Puke har minst 3st som tränar kontinuerligt med A-laget.

 

 

29/4 Färjestadens GoiF-Mönsterås P08Sö2
2023-05-02 15:43

A-plansdebut för många spelare och en bra känsla inför matchen. Truppen var stor med 16 spelare (5 avbytare).

 

Spelet var jämnt i första halvlek och det kunde lika gärna stått 0-0 i paus men Mönsterås trillade in en boll.

 

Vi försökte spela mer boll än Mönsterås och hade periodvis bra rull på bollen. Kampmässigt var Mönsterås något starkare och vann fler dueller.

 

Vi hade ett positivt snack i paus och kom ut med ny energi och några justeringar i den centrala linjen. Tyvärr fick vi en mardrömsstart i andra med 2 snabba Mönsterås-mål efter en straff och ett bolltapp.

 

Ändå byggde vi upp mod i laget och började rulla ut Mönsterås med bättre kortpassningsspel samtidigt som vi fick tyngd framåt. 

 

Elliots halvvolley inne i golden zone gled in och Samuels drömträff i krysset skapade ny spänning i matchen. Vi gick verkligen för det i slutet och hade någon halvchans med det räckte inte riktigt till den här gången.

 

/Coaches

Referat: Hovmantorp GoIF - Färjestadens GOIF
Valborgsmässorånet i Hovmantorp
2023-04-30 16:22

Solen sken, planen såg fin ut, allt verkade bäddat för en fin fotbollsmatch. Men tji fick vi..

 

Planen inbjöd inte till possessionspel, utan vi fick försöka byta spelidé och spela lite längre bollar. Detta gick "sådär". 

 

Första halvlek var egentligen ett långt ställningskrig utan vidare bra spel från något av lagen. Hovmantorp var duktiga på att sätta bollen i ytan bakom vår backlinje och var vältajmade i sina löpningar, de hade en riktigt snabb kille som löpte på det mesta.

 

Vi i vår tur började med att försöka spela bollen inom laget, men det var inte helt lätt på denna vårplan, det hoppade och studsade. 

 

Efter ca 25 min får vi en frispark en bit in på offensiv planhalva. Vi lyfter in bollen i straffområdet, och där dyker påpassligt Samuel upp och lättar in 0-1 över målvakten. Därefter känns det sedan relativt kontrollerat. Men sedan får Hovmantorp en frispark tiotalet meter utanför straffområdet som de lägger in framför mål och en av deras killar är först på bollen och gör 1-1.

 

Vi går till paus med en positiv inställning, i tron att vi ska kunna komma tillrätta med spelet under andra halvleken.  Men efter bara ca 2-3 minuter drabbas vi av en utvisning (2 gula kort) och reduceras till 10 man. Detta verkar dock inte påverka killarna, utan de knyter näven i fickan och visar att de minsann kan spela 10 mot 11. Strax därefter dyker Samuel återigen upp i straffområdet och skjuter in 1-2. Känns i det läget helt rättvist enligt oss.

 

Killarna kämpar sedan heroiskt i 10 mot 11. Tyvärr tycker därefter domaren att det är frispark till Hovmantorp, efter enligt vår vinkel är en klockren axel - axel tackling med bollen inom spelbart avstånd. Hovmantorp gör på efterföljande frispark 2-2. Självklart jättetungt för killarna.

 

Matchen fortsätter sedan, det märks inte att vi är en man mindre.

 

Sedan kommer Hovmantorps snabba forward igenom, vår mittback tar en grym hemåtlöpning och glider framför forwarden, ingen kontakt. Domaren bedömer det dock som kontakt och straff/frilägesutvisning. De sätter straffen till 3-2. Det är då ca 10 min kvar. Inte lätt att försöka forcera när vi då är 9 mot 11. Men återigen tar killarna fram en grym kraftsamling och skapar lägen. Vid ett av dessa (efter en hörna) skjuts bollen med tryck mot mål, men stoppas av en misstänkt hands. Men tyvärr ingen straff till oss. Frustrationen växer.

 

Vi skramlar ihop till en sista forcering, men tyvärr ger den inget resultat. Matchen slutar 3-2 till Hovmantorp.

 

Efter matchen blir vi inkallade till domaren, han vill där höra vår version om de olika situationerna och besluten. Vi kommer fram till att det inte är mycket att göra åt de beslut som fattades på planen, men han förstår vår frustration över att ha blivit bortdömda. Han beklagar att vissa beslut blev som de blev, men som sagt inte mycket att göra åt efter matchens slut.

 

Nu tar vi nya tag, nästa helg är det match på fredag borta mot Pukeberg, samt hemma mot Högsby på lördag.

 

/Ledarna

Referat: Färjestadens GoIF - Emmaboda P15 DM
Vinst trots oavgjort!
2023-04-27 08:38

Första matchen på A-plan för många av killarna! Kul upplevelse och säkert lite smånervöst.

 

Matchen börjar ganska likt med hur det var i Emmaboda i lördags. Vi är mestadels bollförande, men hittar inte fram till några riktiga målchanser och lägen. Kan vara så att gräset gör att vi inte riktigt litar på bollkontroll och passningar, känns emellanåt lite tveksamt. Killarna försöker rulla boll, men det slutar ofta med bortslagen boll eller att en svart kille tar eller får bollen passad till sig.

 

I paus pratar vi om att bli spelbar, ge möjligheter till varandra att äga boll, samt att försöka sätta bollen lite oftare på ytan bakom deras backlinje.

 

Andra halvleken blir sedan ganska lik den första, spel på mittplan utan några egentliga målchanser. Allt eftersom halvleken går vidare infinner sig nog en liten nervös/rädd om ledningen känsla, och Emmaboda sticker upp några gånger. Men 4-5 min kvar så kommer en Emmaboda kille helt ren i friläge, men Leon stiger fram och gör en grym brytning!

 

Matchen slutar 0-0, vilket innebär att vi är vidare i DM. Det dröjer tills mitten/slutet av maj innan vi vet vilka vi möter i nästa omgång.

 

/Johan

Spelade matcher
Sön 1/10 16:00
2 - 8  
Lör 30/9 11:00
2 - 1  
Sön 24/9 16:00
3 - 3  
Sön 24/9 11:00
3 - 0  
Sön 17/9 14:00
0 - 8  
Lör 16/9 11:00
4 - 3  
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Våra sponsorer