SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Färjestadens GoIF
Fotboll

Tränarens och ledarens fotbollsträning

Att vara tränare och ledare är fantastiskt roligt, med många olika utmaningar. Tränare och ledare i Färjestadens GoIF är fria att själva finna sin linje inom ramen för SvFFs Spela, Lek och Lär samt SvFF Utbildningsplan och tematräningar.

 

Viktiga beståndsdelar i varje träning är uppvärmning, fys, teknik, smålagsspel och spelövningar där tekniken blir funktionell och där spelförståelsen utvecklas. Ambitionen är att kunna erbjuda en riktigt bra träningsmiljö med mycket bollkontakt och lite kö. Var lyhörd för vad gruppen klarar av. Ha tålamod och ha fasta rutiner!

Och viktigast av allt - Ge Beröm!

 

Svenska fotbollförbundet erbjuder god hjälp med övningar i sitt undervisningsmaterial. På ledarutbildningar finns mycket inspiration att hämta och många erfarenheter att utbyta.

 

FGoIF har också en egen spelarutbildningsplan som är framtagen för att användas av våra ledare så där finns hjälp och inspiration att få. VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ.

  • Alla sammankomster (träning och matcher) börjas och avslutas med kort samling där man säger hej och hej då till varandra!
  • Kom ihåg att vi spelar fotboll för att det är kul.
  • Alla spelare skall ha en boll.
  • Uppmuntra alltid varje försök till passningsspel.
  • Undvik köbildning, dela upp gruppen på flera stationer med olika eller samma övningar.

 

Att vara tränare och ledare och bygga upp en fotbollsträning

Från 1 januari 2020 är FN:s barnkonvention lag i Sverige. I Riksidrottsförbundets stadgar står angående barn och ungdomsidrott: ”I barnidrotten leker vi och ger barnen tillfälle att pröva på olika idrotter. Att ge barnen möjlighet till allsidig idrottsutveckling är normgivande för verksamheten. Tävling är en del av leken och ska alltid ske på barnens villkor. I ungdomsidrotten och vuxenidrotten skiljer vi på breddidrott och elitinriktad idrott”.

 

Enligt Barnkonventionen är alla barn till och med 18 års ålder. 

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Hem, 10/06 14:25 
Hem, 27/05 07:28 
Hem, 20/05 09:25 
 
Våra sponsorer