SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Färjestadens GoIF
Fotboll

Att vara ledare i SportAdmin
Text från Sportadmin
 

Administration ska vara enkelt.

Som ledare i SportAdmin sköts administrationen enklast genom SportAdmin Ledarapp som kan laddas ner både i Google Play och Appstore. Appen hjälper dig att hantera träningar och matcher samt att kommunicera med dina medlemmar.

 

TIPS: Medlemmarna (dvs föräldrarna, och ev spelare) i sin tur sköter sin del av kommunikationen via SportAdmin Medlemsapp, som även den kan laddas ner i både Google, Play och Appstore.

 

Närvaro & Kallelser

En utav de saker som lätt kan ta överhand och utgöra en stor del av idrottsvardagen är den löpande hanteringen av aktiviteter. Det LOK-stöd som föreningen får baserat på antal närvarorapporterade aktiviteter är många gånger en viktig inkomstkälla för föreningen. Därför är det av högsta vikt att närvarorapporteringen sköts på ett snyggt sätt – och självklart så smidigt som möjligt.

 

 

Hur gör man då för att sköta hanteringen så enkelt som möjligt?

 

Steg 1 är förberedelse. Inför en ny säsong och eller termin så handlar det om att förbereda så mycket som möjligt. Invänta att din föreningsadministratör meddelar att de lagt upp en ny termin eller säsong och plocka därefter fram din Ledarapp och lägg till periodens alla aktiviteter. Det gör du lättast genom att lägga till terminens första aktivitet och sedan upprepa denna enligt ert träningsintervall.

  • Det nu även dags att ta dig in i admingränssnittet och importera de serier som ska spelas nästkommande säsong.

 

Steg 2: Skapa förutsättningar för att se till att det löpande arbetet under terminen sköter sig så gott som själv. I F GoiF använder oss av Kansliservice så se till att du i, i steg 1, bockar i “Förhandsrapportering”. Det gör det möjligt för dina medlemmar att på förhand meddela om de är tillgängliga under de upplagda träningarna och matcher.

  • Detta gör de givetvis i Medlemsappen.

Nu kan det också vara dags att börja skicka ut lite kallelser till terminens första aktiviteter. Det gör du under fliken “Kallelser” i Ledarappen.

 

I F GoiF använder vi oss av SportAdmin Register, fyll därför i så mycket information som möjligt på respektive aktivitet redan nu. Det innebär att du under terminens gång bara behöver öppna appen och klicka på skicka när du vill att kallelsen ska skickas ut. Max 1 minut och kallelsen är ivägskickad.  Det kan låta som ett tungt jobb, men det är värt att göra det i ett svep. När säsongen drar igång och du varje vecka kan lägga 2 minuters jobb inför varje träning, istället för 30 minuter så kommer det vara värt det.

 

Steg 3: Närvarorapportering såklart. Med alla förberedelser ovan är du i hamn. Allt du behöver göra nu är att inför varje träning plocka upp telefonen från fickan, bocka för alla som är närvarande (alla som tackat nej till kallelsen eller förhandsrapproterat sig som “ej tillgänglig” är givetvis redan avbockade) och sedan sätta igång träningen.

 

Och givetvis det viktigaste av allt – därefter lägger du telefonen ifrån dig och satsar fullt ut på träningen.

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Våra sponsorer