SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Färjestadens GoIF
Fotboll

Utbildade och trygga ledare

Du som ledare ska känna att du har rätt kunskap för att vara en säker och trygg ledare och tränare för våra barn och unga. Vi ska tillsammans skapa en genomtänkt ledaretik då våra medlemmar värdesätter välutbildade ledare.

 

Med stort stöd av RF-SISU Småland ska vi tillsammans ge dig som ledare/tränare de bästa förutsättningarna att utvecklas både vad gäller fotboll och ledaregenskaper.

 

 

Grunden till en bra verksamhet är välutbildade tränare och ledare med en god kunskap om föreningens riktlinjer och värdegrund.

 

För F GoIF är det viktigt att utbilda alla ledare och tränare i syfte att kunna ge alla barn och ungdomar de bästa förutsättningarna för goda idrottsliga utvecklingsmiljöer att få utvecklas som mentalt och fysiskt som individer och som fotbollsspelare. Nyckeln till detta är att du som ledare tar del av de utbildningarna som F GoIF erbjuder.

 

Föreningens utbildningsplan innehåller information om vilka utbildningar som finns och när de bör genomföras.

  • Barnledarutbildning - obligatorisk för alla som engagerar sig i våra lag
  • Tränarutbidning C - för dig som vill gå in i rollen som tränare
  • HLR - obligatorisk för minst 1 ledare/tränare per lag
  • Föreningskunskap - obligatorisk för alla som engagerar sig i våra lag - ges i samband med Ledarträffar, föräldramöten  och möten med andra i lagteamet
  • Andra utbildningar som föreningen initierar

 

Vi arbetar efter Säker och Trygg

  • 8. Föreningskunskap, Antal utbildade organisationsledare i föreningslära
  • 9. Ledarskap, Ledarskapsutveckling och ledarskap
  Tränares och ledarens Rättigheter - Ledarvård

Förutom de olika utbildningarna som föreningen står för, erbjuds tränare och ledare i föreningen att delta vid följande arrangemang utan kostnad:

  • Föreningsutveckling 1-2 gånger per år,
  • Ungdomsledarträffar minst 4 gånger per år.
  • De trivselaktiviteter som föreningen anordnar.

Tränare och ledare skall ha rätt till stöd från styrelsen vid konflikter som kan uppstår med ex. föräldrar m.m. detta för att det inte är alltid som föräldrar förstår hur en förening fungerar. Tränare och ledare kommer att få möjlighet att via ungdomssektionen påverka föreningens verksamhet.

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Hem, 10/06 14:25 
Hem, 27/05 07:28 
Hem, 20/05 09:25 
 
Våra sponsorer