SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Färjestadens GoIF
Fotboll
P08

Välkommen till Färjestadens GoIF, U-trupp 2

U-trupp 2 består av killar födda -08 och -09.

Vi kommer under säsongen att spela matcher i både 11- och 9-manna. 

 

Vi tränar just nu på konstgräsplan i Färjestaden, måndagar 1730-1900, onsdagar 1730-1900 och söndagar oftast 1700-1830 (håll koll i kalendern). 

 

/Ledarna

Referat: Färjestadens GoIF - Fk Karlskrona (11-manna)
Nyttig kunskap!
2023-03-19 07:21

Pang!!… så stod det 0-1. Karlskrona passade hemåt på sin avspark, sedan direkt en långboll som vi kommer fel på, och deras kille kommer igenom och gör mål. Gissningsvis efter 8-9 sekunder av matchen. 

Efter detta kommer killarna ändå in i det och tar över spelet första 10-15 min. Men Karlskrona är hela tiden farliga i sitt djupledsspel, de löper både snabbt, smart och vältajmat, vilket ställer till problem för oss. De rinner igenom flera gånger och kommer till farliga läge, en del blir det mål på, en del räddar Leon, en del smiter tätt utanför. Halvleken slutar 0-4. 

I paus pratar vi om vikten av att även vi måste ta dessa löpningar, vi får inte låta Karlskrona komma rättvända centralt, då sätter de passningarna med bra kvalitet, vi ska ta mer djup i backlinjen. Men framför allt så vill alla gå ut och göra en bättre prestation! 

Andra halvlek blir sedan bättre, tillslut så slutar den halvleken 2-2, vilket innebär slutresultatet 2-6. 

Aldrig kul att förlora, men nyttig kunskap och erfarenhet tar vi med oss från denna match! Hur ska/bör vi tänka när vi möter ett så pass löpstarkt lag? Hur ska vi se till att motståndarna inte får möjlighet att slå dessa passningar? Vi inser också att man måste löpa både rätt och mycket. mm mm. 

Vi tar nya tag, träning på sön-, mån- och onsdag denna vecka. Sedan är det match mot Lindsdal på lördag. 

/Johan 

Referat: Färjestadens GoIF - IFK Borgholm 07/08
Dubbla derbyvinster!
2023-03-12 15:51

Helgens två matcher slutar med 2 segrar. 
I lördagens match mot Borgholm så vinner killarna med klara 4-0. Spelmässigt så gör vi en stabil insats utan att glänsa. 
I söndagens match mot RM/SSG så bjöds det på målkalas, matchen slutade 10-5. Även i denna match är vi stabila vilket gör att vi kan göra en massa mål, men 5 insläppta är ju iofs mindre stabilt🙈. 

Det vi tar med oss från helgens matcher är att vi är på rätt väg, killarna är duktiga! Det vi måste fokusera på är att ha lite större tålamod i spelet, kunna börja om och inte alltid gå framåt, noggrannhet i passningar kan förbättras (blir sååå mycket enklare om vi ser till att passa bollen till en kille i röd tröja), bolltempot behöver ökas, finns tendenser till lite väl mycket bolltrampande vilket sänker tempot. 

/Ledarna

Matchhelg!
2023-03-09 16:17

I helgen är det dags för två nya träningsmatcher för killarna. På lördag möter vi Borgholm 07/08 hemma på konstgräset kl 1600. Ett lag vi inte tidigare mött, men de spelade i 07-serien 11-manna förra året och ska även spela i den serien i år. Så det blir säkert en bra utmaning och match för oss. 

På söndagsmorgonen är det därefter dags för returmöte med RM/SSG i 9-manna. Vi mötte dem för en månad sedan med bra resultat och spel. Hoppas på samma fina spel denna gång. 

Följande trupper i helgen:

 

Lördag, Borgholm hemma på konstgräset kl 16. Samling kl 15.

Pelle, Algot, Charlie, August, Wärenfalk, Liam, Samuel, Teo, Noah, Hugo, Alvar, Lucas, Nils, Otto K

Söndag, RM/SSG hemma på konstgräset kl 9.30, samling 8.45.

Neo, Isak, Liam, Ebbe, Ahmed, Elliot, Mohamed, Otto H, Otto K, Casper, Svante, Samuel

 

/Ledarna

Nybro-Färjestaden 9-manna
2023-02-27 09:33

Lite försiktig start och ett avvaktande spel från vår sida. Nybro bestämer mest men kommer inte till några farligheter, eftersom vi stänger till deras öppna spelvägar bra.

Vi är lite långsamma och lättlästa i uppspelen och hittar inte riktigt kombinationerna så spelet böljar mest fram och tillbaka på mittplan. 0-0

 

I andra perioden, tar vi över spelet och sätter igång mer löpningar och visar prov på fina kombinationer, dock väldigt svårt att skapa det där sista avslutet. Nybro gör det också bra och är kompakta bakåt.

Kul ändå att se många indivuella prestationer där man vågar göra mer med boll vilket ger laget bättre självförtroende. 0-0

 

I tredje är spelet fortafarande jämnt, vi kommer nu högre upp i banan och pressar fram några hörnor och några frisparkar i hyffsade lägen. Dock utan någon rökare i krysset.

Tyvärr rinner Nybro igenom och kan göra ett par snabba mål efter djupledspass. 0-3

 

Ett extra plus till P10, Sigge och Charlie som var väldigt pigga och tog för sig riktigt bra denna söndagkväll.

 

/Ledaren :)

Referat: Rödeby - Färjestadens GoIF
Referat Rödeby-FGoIF
2023-02-18 15:00

Efter en riktigt blåsig natt så kunde man befara att det skulle blåsa och vara besvärligt väder nere i Rödeby. Men det blev istället kanonväder och spel i solsken. 

Matchen började trevande från vår sida, Rödeby tog direkt kommandot. Nära, nära att de ganska omgående i matchen tar ledningen, men blev som tur var inte så. 

Inte helt rättvis, men efter ca 10 min gör våra killar en fin omställning som slutar med att Simon gör mål, 0-1. 
Efter detta mål kommer killarna in mer i matchen och lyfter upp spelet mer och mer på offensiv planhalva. I slutet av halvleken kommer vi runt på kanten och kan spela in till Samuel som står helt fri framför mål och gör 0-2. 

I halvtid är killarna nöjda med sin insats, vilket de har helt rätt i att vara. 

Andra halvlek börjar med jämnt spel lagen emellan. Sedan kommer Samuel in i straffområdet och blir fälld, med straff som resultat. Wärenfalk stegar fram och sätter straffen fram till 0-3. 
Ganska snabbt därefter kommer Rödeby igenom på kanten och via ett inspel snett inåt / längs med mållinjen hamnar bollen i mål, 1-3. 

Spelmässigt har sedan Rödeby ett övertag, men vi är hela tiden kvicka/farliga i våra omställningar. Alvin rinner igenom på en sådan och kan rulla in 1-4. 

Återigen kommer Rödeby tillbaka ganska omgående och gör 2-4. 

Därefter håller killarna undan och matchen slutar med en vinst! 

Bra insats och kämparvilja av samtliga killar 💪.

 

/Ledarna 

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hem, 09/03 16:33 
Hem, 02/03 15:05 
Hem, 27/02 14:52 
Hem, 30/01 09:29 
 
Våra sponsorer