SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Färjestadens GoIF
Fotboll

 
För utveckling och upprättande av god kvalitet

Säker & Trygg förening är namnet på ett utvecklingsprogram för föreningar. Det hjälper föreningen att göra en nulägesanalys för att identifiera

  • fysiska risker kopplat till anläggningarna och dess omgivningar,
  • risk för fysiska skador på medlemmar i samband med, eller vid resa till och från aktiviteter 
  • risker för psykisk ohälsa

Det utgör sedan en av kvalitetssäkring för den verksamhet som bedrivs - genom att följa stegen i Säker& Trygg så säkerställer vi att så att alla har den kunskap som behövs för att minimera riskerna, arbeta förebyggande samt hantera eventuella olyckor och ohälsa. Målet är en en förening där alla medlemmar trivs och mår bra, där föräldrar känner sig trygga att överlämna sina barn och där spelare, ledare, tränare m.fl. kan utvecklas utifrån sina egna mål och förmågor - vill skapar därmed förutsättningar för att Alla ska ska spea fotboll så länge som möjligt. 

 

Genom att följa utvecklingsprogrammet kan vi certifiera oss som en Säker & Trygg förening. 

 

Några fakta

Säker & Trygg förening är en kvalitetsmärkning för bättre hälsa, minskad skadefrekvens och ökad säkerhet och trygghet i föreningar som bedriver barn- och ungdomsverksamhet.

 

Vad har en förening för nytta av att vara en Säker & Trygg förening?
•     Lättare att rekrytera medlemmar, ledare och styrelse
•     Tydligare ansvarsområden och rutiner
•     Säkerhet och trygghet i föreningen
•     Statushöjare
•     Ökad kontakt och samarbete med andra föreningar

Vi skapar säkerhet och trygghet tillsammans

År 2011 certifierades de fem första föreningar i Mörbylånga kommun och sedan dess och flera anslutits sig till.  Arbetet har pågått i projektform där Mörbylånga kommun i samverkan RF-SISU Småland stöttat föreningarna. Läs mer på Mörbylånga kommuns hemsida

 
Våra sponsorer