SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Färjestadens GoIF
Fotboll

Uppstart av nya lag

Styrelsen ansvarar tillsammans med erfarna ledare för ledarrekrytering till nya lag detta genom att under försommaren varje år dra igång träningen för de nya årskullarna.

  • Under första månadens träning leds intresserade föräldrar in i verksamheten och tar sedan över ansvaret för gruppen.

Efter ytterligare någon månad samlas de nya ledarna för ett informationsmöte där klubben presenterar vår verksamhet och berättar om de dokument som finns till stöd för att utveckla våra barn, ungdomar och verksamheten. Nya ledare får därefter Färjestadens ”ledarkit” med S&T-dokumentet , träningsmaterial och nycklar. Klubben ordnar kontinuerliga ledarträffar där säsongen planeras och information och arbetsuppgifter utdelas. Det kan också vara bra att göra en årlig genomgång av förutsättningarna för åldersgruppen samt en säsongsplanering för laget. 

En god start - ledarrekrytering & uppstart av nya lag

Färjestaden GoIf ska vara en naturligt val för föräldrar som vill ge sina barn en så bra start på livet som möjligt. Att barn deltar på fysiska aktiviteter har en lång rad fördelar, några av de mest avgörande faktorerna är ökat välbefinnande, stärkt självförtroende, bättre koncentrationsförmåga, ökad inlärningsförmåga, ökad muskelstyrka, bättre kondition och mindre risk för belastningsskador. Sammantaget är alltså idrott och fysisk aktivitet bra för hjärna och hjärta samt dessutom kul och roligt. Säg den medicin som kan ge lika goda förutsättningar

 

För att vi ska kunna skapa en trygg föreningsmiljö för våra ungdomar behövs en väl fungerande organisation så vi får väl fungerande lag. En tydlig struktur och många som engagerar sig kring lagen gör att det inte belastar för mycket på några få individer. 

 
Våra sponsorer