SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Färjestadens GoIF
Fotboll

Säker och Trygg

7     Olycksfall/akut insjuknande     

Hygienregler
Hygien A och O när vi hanterar och lagar mat. 
🌭🍔🥩🍰🍧🍦🥤🧃
 
 
Din egen hygien
  • Sätt upp långt hår
  • Använd förkläde
  • Efter toalettbesök - tvätta och sprita händerna - torka med pappershandduk.
    • Har du långa naglar eller smycken ska du vara extra noggrann.
  • Har du ett sår?
    • Använd plåster
    • Använd även engångshandskar - byt handskar om du byter aktivitet eller tar i något du misstänker är smutsigt (dvs när du annars skulle tvättat händerna)
 
Hantering av mat/livsmedel (gäller främst vid tillagning och servering av hamburgare och dess tillbehör - tex vid cuper)
  • Se till att
    • kall mat lagras ordentligt kallt (högst +8°C) 
    • mat som varmhålls är ordentligt varm (över +60°C).
  • Om du grillar hamburgare
    • se till att burgarna blir genomstekta
    • tina inte upp mer än ni hinner grilla
    • blanda inte råa och grillande hamburgare - detta gäller även uppläggningsfat
  • Håll rent och snyggt (följ rutinerna som finns i kiosken)
    • rensa undan allt som inte ska användas så du har rena ytor
      • torka arbetsytor ofta
    • skärbrädan diskar du med hett vatten och diskmedel eller i diskmaskinen - var extra uppmärksam när du hanterar rått kött
    • knivar diskas förhand med hett vatten
Servering
  • i våra hambrugertält  - ska vi inte ställa fram mer än vad som går åt på en timme.
  • använd serveringsbestick som inte ramlar ned i maten
 
Våra sponsorer