Hygien A och O när vi hanterar och lagar mat.
🌭🍔🥩🍰🍧🍦🥤🧃
Din egen hygien
- Sätt upp långt hår
- Använd förkläde
- Efter toalettbesök - tvätta och sprita händerna - torka med pappershandduk.
- Har du långa naglar eller smycken ska du vara extra noggrann.
- Har du ett sår?
- Använd plåster
- Använd även engångshandskar - byt handskar om du byter aktivitet eller tar i något du misstänker är smutsigt (dvs när du annars skulle tvättat händerna)
Hantering av mat/livsmedel (gäller främst vid tillagning och servering av hamburgare och dess tillbehör - tex vid cuper)
- Se till att
- kall mat lagras ordentligt kallt (högst +8°C)
- mat som varmhålls är ordentligt varm (över +60°C).
- Om du grillar hamburgare
- se till att burgarna blir genomstekta
- tina inte upp mer än ni hinner grilla
- blanda inte råa och grillande hamburgare - detta gäller även uppläggningsfat
- Håll rent och snyggt (följ rutinerna som finns i kiosken)
- rensa undan allt som inte ska användas så du har rena ytor
- skärbrädan diskar du med hett vatten och diskmedel eller i diskmaskinen - var extra uppmärksam när du hanterar rått kött
- knivar diskas förhand med hett vatten
Servering
- i våra hambrugertält - ska vi inte ställa fram mer än vad som går åt på en timme.
- använd serveringsbestick som inte ramlar ned i maten