Våra korvvärmeri är enkla att använda.
Uppstart och varmhållning
Fyll tanken (dvs inte behållaren där korven ligger i, utan den under, med värmeelementen) med vatten - den lägsta vattennivå är några centimeter (alla värmeslingor måste vara täkta med vatten, och korvbållaren ska nå ner i vattnet) och en högsta vattennivå på ungefär 2/3 av tankens volym, beroende på antal korvar som ska värmas.
- för lite vatten kan resultera i torrkokning och riskera att brand uppstår
- för mycket vatten kan innebära en skållningsrisk om vattnet skvätter över kanten när korvbehållaren sätts i eller lyfts upp
För att det ska gå fortare kan vatten förvärmas i tekokaren, både till tanken (om den inte redan är på fylld) men främst till korvbehållaren.
Krydda
Om det finns hemma - lägg gärna 2-3 lagerblad och 5-6 svartpepparkorn
Avslut
Ställ korvvärmeriet i AV-läge (OFF) när det inte ska används mer och dra ur sladden.
Rengöring
När den är avstängd ska den rengör efter varje användning.
- Använd varmt vatten med livsmedelsgodkänt diskmedel på ren trasa för att rengöra korvvärmeriet.
- Torka av med enbart vattenfuktad trasa efter rengöring.
OBS
- Sänk aldrig ned korvvärmeriet i vatten, och spola aldrig av det med vatten eller högtryckstvätt.
- Stålull eller annat som kan repa korvvärmeriet ska aldrig användas.
Underhåll
Inför varje säsongsstart ska en större genomgång göras av anläggningsansvarig och kioskansvarig. Värmeriet ska rengöras ordentligt före användning om det inte varit i bruk på ett tag.
Löpande ska vi ta som rutin att kontrollera korvvärmeriet innan det sätts på. Se efter att elsladden är hel och att inga onormala ljud hörs, eller någon konstig lukt märks när strömmen slås på.