Färjestadens GoIF
F11

Referat Färjestaden GOIF - Torsås GOIF
2022-10-09 17:59

Öland bjöd på en vacker höstdag när Torsås kom på besök till Grövle, en uppskjuten match som blev lagets sista. Inför matchen pratade vi mycket om att vi ska snacka med varandra och på så vis peppa varandra lite extra.

Det var ett gäng peppade tjejer som kom till matchstart, som inleddes med en rejäl kalldusch efter bara några minuter när Torsås kunde sätta bollen i mål på en chanslös Maja i mål. Sen drog maskineriet igång och första halvlek slutade med en ledning med 6-1. Fina mål av Hannah, Tuva A, Wilma K och Tova.

Andra period drog Tuva A på sig målvaktströjan och spikade igen målet. Fina mål av Maja och Hannah. Andra slutade med en ledning med 8-1.

Inför tredje pratade vi om att vi även måste tänka lite bakåt, vi har tidigare sett att vi bli lite övermodiga när vi har en stor ledning inför sista perioden. Det är många av tjejerna som vill väldigt mycket, alla vill göra mål. Nellie P gjorde en fantastisk insats som målvakt, med lite slarv av laget fick Torsås göra två mål, perioden slutar ändå till vår fördel då vi gör hela sex mål. Fina mål av Milla, Hannah, Tuva A och Novalie. Slutresultat hela 14-3.

Sammanfattningsvis en väldigt fin avslutning på säsongen som vi kan ta med oss till säsongsstart 2023.

Avslutningsvis vill jag tacka Johan, som valt att hoppa av sin tränarroll i laget. För alla år han ställt upp för tjejerna, det är han som till stor del byggt upp det vi ser idag - uppförandet på plan, den glädje tjejerna visar kring fotbollen även det resultatmässiga vi ser idag. Vi hoppas att vi inom kort ska kunna presentera en ersättare med skor tillräckligt stora för att ersätta Johan.