Matchnummer: 144406040
Samling:09:15
Lindsdal - Färjestaden
2022-08-21 13:29

Tidig match denna dag, redan 10:30 blåstes det till avspark. Vi pratade innan matchen att första 5 minutrarna är viktiga, viktigt att gå ut och sätta tonen för matchen. Detta kan man säga att killarna tog på orden, redan efter 2-3 minuter var Wärenfalk framme och satte 0-1. Resten av halvleken är bra spelmässigt, även om vi stundtals blir lite för raka i spelet, blir jobbigt att bara springa och springa upp och ner. Vi pratade i paus om att försöka lugna ner och äga ännu mer boll i uppspelsfas. Detta föll mycket väl ut, mycket fina kombinationer och bollägande vid flera tillfällen under resten av matchen. Även i andra halvlek lyckas vi göra ett tidigt mål när Simon nickar in en hörna. Dessvärre lyckas Lindsdal reducera innan paus, 1-2. Återigen pratar vi i pausvilan om vilka fördelar det ger när vi äger boll offensivt, och inte slår bort för många bollar i djupled. Även viktigt att vi kan vila med boll, då det dels är varmt, men vi har i detta läge bara 1 avbytare, så gäller att spara krafter.
Direkt i början av tredje så får Lindsdal en hörna, som de snyggt nickar in på bortre stolpen. Men killarna biter ihop och fortsätter att spela/äga boll. Hörnor visar sig effektiva denna match, då Wärenfalk återigen gör mål, denna gång i efterspelet till hörna. En stund senare sätter Simon spiken i kistan när han kommer igenom och gör 2-4.
Sammantaget gör killarna en mycket bra match idag!! Mycket fint possessionspel när vi bygger spel, många bra löpningar och resolut försvarsspel.
Tar friheten att utnämna Alvin till dagens bästa spelare, ett stort slit, bra passningsspel och stor löpvilja. Tyvärr ville bolluslingen inte in i mål för honom, tror det var 2 tibbträffar, minst 1 stolpträff och utöver det ytterligare några avslut som var nära.

Träningar tis- och torsdag som vanligt. Sedan match nästa lördag (OBS!) hemma mot Pukeberg kl 11.